Hap&Tap Magazine

<<|

Bettine verrast
met No3

Iedereen kent de geitenkaas van Bettine inmiddels wel. De milde zachte kazen met hun herkenbare frisse groene logo. Niet zo vreemd want de populariteit van geitenkaas neemt al jaren onverminderd toe. Het assortiment van Bettine groeit uiteraard mee.

AL HET GOEDE KOMT IN DRIEËN

Al het goede komt in drieën: melken, stremmen, rijpen. “We gebruiken hele goede melk, maken de kaas op de goede manier en zorgen dat de kaas zorgvuldig rijpt,” legt marketing manager Xander van den Bos uit. Het resultaat? Een lekkere frisse, milde en boterzachte  gerijpte geitenkaas met een delicaat eetbaar korstje dat naast het bestaande assortiment een eigen identiteit verdient. |>>

Bettine No3

EIGEN IDENTITEIT

En die eigen identiteit kreeg het! Vijfhonderd gram geitenkaas in een unieke driehoekige vorm die alleen al gezien de slogan - ‘al het goede komt in drieën’ - perfect past. Maar dat is niet de enige reden dat gekozen is voor deze vorm. Het zorgt er namelijk ook voor dat de smaak gelijkmatig intenser wordt naarmate de kaas van buiten naar binnen rijpt. Daarom is het advies van Xander om de kaas altijd in driehoeken te snijden. Zo krijg je bij elke hap een beetje eetbare korst, een beetje gerijpte kaas en een romig stukje uit de kern. Ook anders en heerlijk eigentijds is het onmiskenbare witte etiket met fris blauw dat je vanaf nu zeker op zal vallen in het schap.
Het hagelwitte verpakkingsmateriaal 
voor de gerijpte Bettine No3 is een speciale folie met kleine gaatjes zodat de kaas nog kan ademen. Deze wordt er bij alle kazen handmatig omheen gevouwen en is in de keuken makkelijk hersluitbaar. Dankzij de perforaties krijgt de kaas naarmate de tijd verstrijkt de kans meer korst te ontwikkelen en dat komt de smaak ten goede.

TOEPASSINGEN

Geitenkaas is ontzettend veelzijdig. Zowel koud als warm is deze romige kaas verschrikkelijk lekker. Vooral uit de oven in de klassieke combinatie met honing en walnoten blijft geitenkaas absoluut een topper. Bettine no3 leent zich hier, met haar eetbare korst en romige binnenkant, uitstekend voor. Een ander veel gebruikte toepassing is op een kaasplank. Door de unieke driehoekige vorm een eyecatcher op elke plank. Maar ook in salades of op een sandwich doet Bettine N03 het perfect. Met een draadmes snijd je heel eenvoudig mooie plakken. En zoals gezegd; houd je van iets meer pit? Hoe dichter naar de THT datum, des te smaakvoller de kaas. Op de website www.bettine.nl delen ze vast wat ideëen om je op weg te helpen. 

VERKRIJGBAAR

“Bettine No3 is specifiek bedoeld voor de horeca en geschikt voor de kaasspeciaalzaken met een mooie counter,” vertelt Xander. Momenteel is No3 al verkrijgbaar bij Sligro en Hanos zal spoedig volgen. Voor de kaasspeciaalzaken is deze nieuwe Bettine geitenkaas inmiddels ook verkrijgbaar via kaasgroothandel Maaz uit Bodegraven” DOOR: MYRA MADELEINE

DEEL DEZE PAGINA!